23948sdkhjf

Martinsons lanserar nytt koncept med industrihotell

Det handlar om en modulbaserad komplett isolerad byggnad med bärande stomme i limträ och KL-trä.
Träkoncernen Martinsons lanserar sitt nya moduluppbyggda industrihotell i samband med Fastighetsmässan som äger rum i Kista den 15-16 mars. Målgruppen som industrihotellen riktar sig till är fastighetsägare som vill erbjuda lokaler för bland annat serviceverkstäder, hantverks- och verkstadsföretag. Martinsons har lagt stor möda på att både fråga hyresgäster och fastighetsägare vad de efterfrågar för att kunna erbjuda marknaden rätt produkt.

– En garanterad kostnad har stått högst upp på deras önskelista och det har vi lyssnat till. Därför står kostnaden för varje modul svart på vitt i säljkatalogen. Flexibiliteten är också viktig för dem så att man optimalt kan utnyttja ytorna och anpassa dem efter hyresgästens behov, säger Erik Arvidsson, utvecklingschef på Martinsons, till Norran Affärsliv.

Skalbar konceptbyggnad
Industrihotellet är en skalbar konceptbyggnad med plats för tre till tolv verksamheter. Kärnan i konstruktionen består av limträstomme och bärande väggar i KL-trä, vilket är korslimmade massiva träskivor. Varje fack har en bottenyta på 154 kvadratmeter, men storleken kan anpassas genom att ta bort väggarna mellan facken.

Erik Arvidsson räknar med att den svenska marknaden ligger på cirka 50 industrihotell per år, och hoppas att företaget ska kunna ta minst tio procent av marknaden, säger han till Norran.

Minskad klimatbelastning
Martinsons koncept omfattar en komplett isolerad byggnad med bärande stomme i limträ och KL-trä och flexibel planlösning med innerväggar och bjälklag. Enligt Norran uppger Erik Arvidsson att materialvalet och den energisnåla tillverkningen innebär en mer än halverad klimatbelastning, jämfört med byggnader i andra material.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14