23948sdkhjf

Moelven Wood växer – får nytt lager i Hässleholm

Bolaget flyttar sitt lager från Malmö för att få en effektivare distribution till bygghandelskunder.
Moelvens försäljningen av skivmaterial till svensk industri och bygghandel har ökat kraftigt de senaste åren och i november 2016 förvärvade Moelven DLHs svenska verksamhet i Hässleholm.

– Antalet kunder ökar samtidigt som volymer och produktbredd följer samma expansiva mönster, säger Mikael Axelsson, vd för Moelven Wood AB.

För att fortsätta expansionen samordnas nu lager och distribution för bygghandel och industri med ett större produktutbud från Hässleholm.

Medarbetare förlorar jobben
Bolagets tillväxt sker både hos bygghandeln och industriella kunder. Bolaget har sedan en tid tillbaka växt ur lagerlokalerna i Malmö och man har under flera år letat efter större lagerlokaler i Malmöområdet.

– Förvärvet av DLH innebar att vi fick en anläggning med fantastiska möjligheter på 23 000 m2 i Hässleholm. I och med förvärvet har vi möjligheten att samordna lager och distribution för södra Sverige till en plats och det gör oss till en ännu starkare leverantör. Detta betyder att vi lämnar vårt lager i centrala Malmö vilket dessvärre även innebär att våra medarbetare på lagret i Malmö blir övertaliga, säger Mikael Axelsson.

Moelven Woods försäljningskontor blir kvar i Malmö, trots att bolaget flyttar sin lager- och sågverksamhet.

Tillväxten innebär samtidigt att bolaget söker fler medarbetare till sin industriella försäljningsavdelning.

Närhet till kunderna viktigt
Närheten till kunderna var avgörande för Moelven Wood när det gällde valet av lokaler.

– Att kunna erbjuda våra bygghandelskunder i södra Sverige en effektiv distribution och ett mer komplett utbud av träbaserat bygg- och inredningsmaterial från ett ställe är viktigt för oss. Samlastningsmöjligheten är positiv och kunderna får en effektivare beställning- och leveransprocess, säger Mikael Axelsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111