23948sdkhjf

ED Bygg vann jätteavtal värt en halv miljard kronor

Det blir ED Bygg som blir huvudentreprenör för Stångåstadens byggprojekt Eddan i Linköping.
ED bygg har cirka 200 anställda och kontor i Norrköping och Stockholm. På måndagen stod det klart att det blir ED Bygg som får huvudentreprenörskapet för Eddan i Linköping. Avtalet beräknas vara värt nästan en halv miljard, 490 miljoner kronor.

Stångåstaden vill bygga 230 lägenheter på Eddan, som i dag är parkering. Tanken är att området ska bli lägenheter i olika storlekar, från enrummare till fem rum och kök. På bottenplan byggs kommersiella lokaler.

De nya husen ska ha en varierande arkitektur som förväntas passa ihop med den nuvarande bebyggelsen runt omkring. Husen byggs med höga krav på miljöanpassning, till exempel låg energianvändning och bra inomhusmiljö.

Byggstart i höst
Från början var byggstarten planerad till mars och då skulle också de drygt 200 parkeringsplatserna försvinna, skriver tidningen Affärsliv. Nu räknar Stångåstaden och ED Bygg med att detaljprojektera i ytterligare några månader och parkeringen på Eddan kan därför hållas öppen över sommaren. Det är än så länge inte bestämt exakt när parkeringen ska stängas helt.

Den beräknade byggstarten blir efter sommaren.

– Vi räknar med att allt ska vara klart första kvartalet 2021. Men med reservation för att det kan hända saker på vägen, säger Michael Stenberg, fastighetschef hos Stångåstaden, till Affärsliv.

För att det inte ska bli parkeringskaos när Eddan stängs har Sankt Kors sökt bygglov för en tillfällig parkering på grusplanen mellan Folkungavallen och Lasaretts­gatan, skriver Affärsliv.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08