23948sdkhjf

Storföretaget lanserar arabisk byggordlista

Lista ska underlätta kommunikationen mellan arabisktalande och svensktalande medarbetare.
Förenkla kommunikation och arbetsintroduktion. Det är några av målen för Skanska som tagit fram en arabisk byggordlista.

Behovet av ordlistan uppstod, enligt företaget, i samband med Skanska ILP; ett ledarprogram med många nyanlända arabisktalande deltagare.

– Vi möter många arabisktalande med stor erfarenhet av byggbranschen runt om i landet i samband med arbetsmarknadssatsningar, inte bara i samband med ILP. Ordlistan är ett sätt att skapa förutsättningar för bättre introduktion, kommunikation och inkludering, kommenterar Anna Wenner, HR-direktör hos Skanska Sverige.

På Skanskas ledarprogram, ILP, kombinerar ingenjörer med utbildning från annat land praktik och kompletterande utbildning under sex månader med målsättningen att anställas hos Skanska. Hittills har 30 personer avslutat programmet varav 22 har fått fast anställning på Skanska. Ytterligare 19 personer har påbörjat fjärde omgången av programmet.

Majoriteten av deltagarna har varit nyanlända och 80 procent (39 av 49) har haft arabiska som modersmål. Ordlistan har tagits fram med hjälp av en av deltagarna och har sedan kvalitetssäkrats av en extern översättningsbyrå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078