23948sdkhjf

Castellum sluter avtal med EIB om finansiering

De kommer att använda lånet för att finansiera två NZEB-kontorsbyggnader.
Fastighetsbolaget Castellum och Europeiska investeringsbanken (EIB) har undertecknat ett låneavtal om 75 miljoner euro för finansiering av två ”Nearly-zero-energy-buildings” (NZEB) i Sverige.

Låneavtalet, som medger lån med upp till 8 års löptid, har möjliggjorts genom stöd från Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI), en central del i den Europeiska Kommissionens investeringsplan för Europa.

– Vi är glada att EIB bedömer våra projekt som attraktiva och är beredd att stödja våra ambitioner, säger Castellums VD Henrik Saxborn i ett pressmeddelande.

Två kontorsbyggnader
Castellum kommer att använda lånefaciliteten för att finansiera två NZEB-kontorsbyggnader, Torsplan i Hagastaden i Stockholm och Citypassagen i centrala Örebro.

– Vi är särskilt stolta över att stödja Castellum i detta initiativ eftersom klimatåtgärder finns högt på dagordningen för Europeiska Investeringsbanken, säger Romualdo Massa Bernucci, ansvarig för EIB: s utlåning i de nordiska länderna, i pressmeddelandet

– Bostäder så väl som kontorsbyggnader står för en stor del av CO2-utsläppen, så att öka energieffektiviteten är ett viktigt steg för att minska påverkan på miljön i storstäder, säger Romualdo Massa Bernucci.

Fakta: Europeiska investeringsbanken
Europeiska investeringsbanken (EIB) är en institution inom Europeiska Unionen som tillhandahåller långfristig finansiering av sunda investeringar i syfte att bidra till EU: s politiska mål. EIB ägs av EU:s medlemsstater.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064