23948sdkhjf

Nya möjligheter för stadsbebyggelse i Järfälla

Saabs industrimark i centrala Jakobsberg motsvarar drygt 165.000 kvadratmeter.
Järfälla kommun planerar för nya lokaler och ny stadsbebyggelse motsvarande 15 kvarter på det som idag är Saabs mark i centrala Jakobsberg, nära bra kollektivtrafik. I veckan godkände kommunstyrelsen ett intentionsavtal för det kommande detaljplanearbetet av fastigheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Saab är idag en av Järfällas största arbetsgivare. Deras industrimark i centrala Jakobsberg motsvarar drygt 165.000 kvadratmeter och har stor potential för stadsbebyggelse. Med nybyggda, moderna och väl anpassade lokaler kan stora delar av marken utvecklas till ett attraktivt område med bostäder, förskolor, kontor, handel och park.

– Det är oerhört positivt för Järfälla att Saab vill utveckla sin verksamhet och ge möjlighet till fler arbetsplatser i kommunen. Samtidigt innebär beslutet att vi kan utveckla området med bostäder, handel och kontor i anslutning till god kollektivtrafik, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

En utveckling av området kommer att ge en starkare koppling mellan Jakobsberg och Veddesta och vara en del i att skapa en mer urban och sammanhållen regional stadskärna för Jakobsberg-Barkarby enligt målen i RUFS.

Järfälla är en av Saabs största arbetsplatser i Sverige med 1 300 medarbetare.

RUFS är Stockholmsregionens regionala utvecklingsplan och uttrycker den gemensamma viljan för regionens utveckling fram till 2030 och med utblick mot 2050.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093