23948sdkhjf

Bygger nästa etapp av Simonsland i centrala Borås

En industrilokal på 12 500 kvadratmeter kommer att byggas om till skola, kontor, gym och studentbostäder.
RO-Gruppen bygger nästa etapp av Simonsland i centrala Borås. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beställare är fastighetsägaren Kanico och RO-Gruppen har utsetts till byggpartner. Under en tvåårsperiod kommer 12 500 kvadratmeter industrilokal att byggas om till skola, kontor, gym och studentbostäder i toppläge.

2006 förvärvade Kanico det nedgångna textilindustriområdet på Simonsland i centrala Borås. Första etappen var att utveckla de 37 000 kvadratmeter stora fabrikslokalerna – från en sluten, sliten industrimiljö till en levande samlingspunkt i Borås innerstad. Idag huserar museum, näringsliv, högskola, restaurang, café och pub under samma tak.

– Vi står inför ett riktigt häftigt projekt. Varje fastighet är unik med sina förutsättningar och utmaningar. Det ställer höga krav på engagemang, tydlig kommunikation och hårt arbete. Uppdraget innebär inte bara en påfyllnad av vår orderbok med knappt 200 miljoner kronor. För oss är det också enormt prestigefullt att få vara med och utveckla staden, säger RO-Gruppens vice vd Pär Jorstadius.

Inflyttning ska ske under hösten 2018. Arbetet med projektet, som fått arbetsnamnet Simonsland Etapp 2, börjar omgående. Enligt plan ska skolan och övriga hyresgäster flytta i sina nya lokaler under hösten 2018.

RO-Gruppen har cirka 150 anställda och ett brett nätverk av underentreprenörer är inom entreprenad, byggservice, bostäder, konceptbyggnation och butiksetablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078