23948sdkhjf

Ebab leder prestigeuppdraget

Konsultkoncernen ska projektleda renoveringen av Stockholms stadsbibliotek.
Ebab-koncernen, samlingen av konsultbolag som specialiserar sig på projekt- och fastighetsutveckling, får i uppdrag av Stockholms stad att ansvara för projektledningen när stadsbiblioteket nu ska renoveras och moderniseras. Arbetet med den blåklassade byggnaden förväntas vara avslutat 2021.

Enligt Stockholms stad är målet med projektet att skapa en biblioteksbyggnad som är långsiktigt hållbar och anpassad för nya behov. Därför har stadens fastighetskontor specificerat att lokalerna bland annat behöver bli mer tillgängliga, funktionella och flexibla.

– Det känns fantastiskt att Stockholms stad ger oss förtroendet att ta oss an ännu en av stadens kulturbyggnader. Vi har den samlade kompetensen i den projektledarorganisation som efterfrågas under samma tak på Ebab. Det är en styrka som även säkerställer arbetsmiljö, miljö och kvalitet med kontinuitet och kvalitet i leveransen, säger Katrin Dahlström, vd på Ebab i Stockholm.

Bland Ebabs tidigare uppdrag i Stockholm syns även utveckling av Medborgarhuset, KTH:s campusområdet samt konsthallen fotografiska

I november stod det klart att Tyréns vann uppdraget att projektera VVS-installationer i biblioteket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11