23948sdkhjf

Ny övertryckshall ska byggas i Piteå

Det blir BD-Bygg, med underleverantör Polarhall Scandinavia AB, som får i uppdrag av kommunen att bygga en fullstor övertryckshall för fotboll.
Piteå kommer att få den fjärde fullstora övertryckshallen i Sverige, vilket bland annat Norrbottens Affärer har skrivit om. Hallen ska byggas på Noliaområdet i centrala Piteå.

Byggstart kan ske redan i juli och går allt som planerat kommer övertryckshallen att resa sig över konstgräset på fotbollsplanen i oktober 2017. BD-Bygg har lämnat det mest ekonomiskt fördelaktiga anbudet samtidigt som man uppfyller de krav Piteå kommun ställer.

"Blir verkligen spännande"
I dag finns fullstora övertryckshallar för fotboll på tre orter i Sverige: Stockholm, Karlstad och Ljusdal. Två av dessa orter har också haft Polarhall Scandinavia AB som tältleverantör.

– Det här blir verkligen spännande och det är jätteroligt att Piteå får den fjärde fullstora övertryckshallen i Sverige, säger Per Lenndin, projektledare Piteå kommun, i ett pressmeddelande.

Väderskydd vintertid
En övertryckshall fungerar som ett väderskydd vintertid och hallen kommer att hålla en lägsta temperatur på plus 3 grader under vintern. Tältet hålls uppe genom övertryck som genereras av en kraftig ventilationsanläggning och hålls fast genom ett nät av stålvajrar förankrade i den kraftiga grundbalken som omgärdar planen.

Hallen kommer att plockas ned med hjälp av ideella resurser från Piteås fotbollsföreningar i april och sättas upp i oktober varje år. Det är ett omfattande projekt som kräver ett 50-tal personer vid varje bygg- och nermonteringstillfälle.

– Det här ger vårt elitlag jättebra förutsättningar. Vi slipper resa till Luleå och får möjligheten att bjuda in lag till oss. Samtidigt gynnas hela fotbollen i kommunen, för bredden och ungdomarna är det också ett stort lyft, säger Leif Strandh, sportchef Piteå IF dam och tränare för fotbollsklass i Hortlax, i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078