23948sdkhjf

De vill utbilda mindre företag om hållbart byggande

Konsult- och utbildningsföretaget Klimatsmart Byggande startar utbildning tillsammans byggbolaget Sjöberg & Thermé.
Hälso- och miljömedvetna beställare skapar just nu en ny marknad för hållbart byggande, vilket är både en utmaning och en möjlighet för ett mindre byggföretag.

Och det är dessa mindre byggföretag som konsult- och utbildningsföretaget Klimatsmart Byggande och byggbolaget Sjöberg & Thermé nu tar sikte på när de utvecklar en ny utbildning.Utbildningsinitiativ syftar till att höja kunskapsnivån inom hållbart byggande för att hjälpa mindre företag att nå nya marknader.

– Ungefär hälften av Sveriges byggentreprenörer består av företag med mindre än 20 anställda. I denna grupp finns det gott om företag som vill, men saknar kunskap för att kunna fokusera på hållbarhet. Dessa vill vi hjälpa med utbildningen, berättar Anders Ejlertsson, utbildare och ägare på Klimatsmart Byggande.

Företaget genomförde förra året en stor utbildningsinsats åt Woody Bygghandel där cirka 100 proffskunder och bygghandlare utbildades i hållbart byggande. Woody kommer erbjuda denna utbildning även i år och har beställt en anpassning av den för sina unika behov.

– Jag tror att vi är helt rätt i tiden med den här utbildningen och det känns viktigt att kunna ge våra kunder kunskap om hur de kan minska byggandets miljöbelastning genom bland annat sunda materialval, säger Ebba Örwall-Lovén, miljöchef på Woody Bygghandel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125