23948sdkhjf

Tillverkaren av byggelement i stål etablerar sig i Arboga

De finns i hela Europa och har en omsättning i miljardklassen.
Företaget B-Group, med bas i Litauen, men som finns i hela Europa och har en omsättning i miljardklassen startar en produktionsanläggning för special- och expressleveranser av byggelement i stål i Arboga. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Efter att ha tittat på olika platser har B-Group till slut valt Arboga som platsen för sin etablering vilket är mycket glädjande, säger Näringslivschef Göran Dahlen.

Det uppges vara det fina logistikläget mitt i Mälardalen tillsammans med utmärkta och kostnadseffektiva lokaler som fällt avgörandet i konkurrens med andra orter.

Hur många personer kommer få jobb här tror du?

– De har sagt fyra anställda nu och 15 inom något år, uppger Göran Dahlen för Building Supply.

Företaget beskrivs som mycket expansivt. I ett första steg går de in med en anläggning för Sverige i en befintlig industrifastighet, i Arboga.

– Det är fråga om nyinvesteringar i en mycket modern anläggning och företaget är mycket expansivt. Därför hoppas vi på att det här ska vara början till en utveckling till något större, som kan ha stor betydelse för oss här i regionen, säger Kommunalrådet Anders Röhfors.

– Vi har funnit att Arboga har ett mycket bra näringslivsklimat, goda förutsättningar för att etablera sig och inte minst det goda kommunikationsläget mitt i region Stockholm Mälardalen som gör att man kan nå viktiga kunder inom 2 timmar, säger Donatas Gelazauskas, vd på B-Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078