23948sdkhjf

Peab tar hem hållbart område

Tecknar avtal med Riksbyggen och Tornet för cirka 350 bostäder i Göteborg.
I Göteborg planeras det för området Nya Munkebäck – under 2011 vann Riksbyggen och Tornet en markanvisningstävling tillsammans med Wingårdhs arkitektkontor och kommer nu sätta igång genomförandet.

Totalt bygger Riksbyggen och Tornet 346 bostäder i området med start mellan mars 2017 och vintern 2018. Nu står det klart att Peab blir totalentreprenör i projektet efter ett nytecknat avtal. Fastighetsbolaget Tornet ägs av Riksbyggen, Folksam, Peab och Balder och står för 200 av lägenheterna.

Enligt Riksbyggen är det fokus på hållbarhet i projektet, och man tar med sig inspiration från pågående bygget av kvarteret Viva på Guldheden i Göteborg

– Redan i tävlingsbidraget har det varit ett stort fokus på hållbarhetsfrågorna i projektet. Vi kommer bland annat att ha solpaneler på taken och gårdarna utformas för att stimulera en social samvaro över generationsgränserna. Vi ser nu fram emot samarbete med Peab i genomförandet av projektet, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Även Göteborgs kommun är inblandat i projektet, då de har utmålat det kommande kvarteret att bli stadens bästa exempel på blandstadbyggande. Det innebär också att kvarteret ska planeras utifrån ett mångfaldsperspektiv. Hela kvarteret planeras att stå färdigt under 2021.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.515