23948sdkhjf

Förkastade alla anbud – upphandling tvingas göras om

Förvaltningsrätten ger Fortifikationsverket bakläxa i upphandling om infrastrukturprojekt.
En upphandling gällande infrastrukturarbeten på Tofta skjutfält måste göras om. Detta efter att förvaltningsrätten anser att de anbud som inkom till Fortifikationsverket inte uppfyller upphandlingskraven. Det rapporterar sajten upphandling24.se.

Det var i december månad Fortifikationsverket meddelade att Skanska Sverige tilldelats kontrakt. Peab Anläggning kvalificerade sig för utvärdering och bedömdes ha näst lägst pris i sitt anbud. Ett tredje företag, Fastec Sverige, bedömdes inte ha klarat upphandlingens obligatoriska krav och uteslöts därför – ett beslut de valde att ansöka om överprövning för i Förvaltningsrätten i Linköping.

Förvaltningsrätten har nu gjort sin prövning och konstaterar i sin bedömning att Fastec inte uppfyllt kraven. Men enligt rättspraxis valde förvaltningsrätten även att studera Peab och Skanskas anbud och konstaterar att även de inte uppfyllt alla krav i upphandlingen, skriver upphandling24.se. Rätten har därför beslutat att Fortifika­tionsverket nu måste göra om hela upphandlingen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094