23948sdkhjf

De blev vinnarna i SKL:s andra miljardupphandling

"Mycket nöjda med att kunna erbjuda ramavtal till två mycket kompetenta och välrenommerade företag".
NCC och Lindbäcks Bygg har fått tilldelning i andra delen av Sveriges Kommuner och Landstings stora bostadsupphandling och får teckna ramavtal med SKL.

Ramavtalet löper på fyra år med möjlighet till två års förlängning och träder i kraft i april 2017. Denna del av ramavtalet avser flerbostadshus med fyra till sex våningar med möjlighet upp till åtta våningar. Det finns intresseanmälningar från kommunerna i landet om uppemot 10 000 lägenheter och ett uppskattat värde för det totala ramavtalet på runt 10 miljarder kronor. Tidigare har fyra leverantörer upphandlats för lägre hus och SKL:s upphandling för bostadshus är nu klar.

– Vi är mycket nöjda med att kunna erbjuda ramavtal till två mycket kompetenta och välrenommerade företag som kan leverera bostadshus i hela landet. Deras erbjudanden inom detta segment blir ett bra komplement till övriga avtal, säger Eva-Lotta Löwstedt Lundell, vd för SKL Kommentus Inköpscentral.

Efter en avtalsspärr på tio dagar, där ingen leverantör ansöker om överprövning, kan ramavtal tecknas med, i rangordning, Lindbäcks Bygg och NCC.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063