23948sdkhjf

Prestigeorder till betongleverantören

Får i uppdrag att skapa glimrande fasad av betong till Uppsalas nya landmärke.
Building Supply har tidigare berättat om Skanska som investerar 340 miljoner kronor i kontorshuset Juvelen i Uppsala, alldeles vid järnvägsstationen. Den sex våningar höga byggnadens fasad kommer att vara tydligt inspirerad av skimrande ädelstenar. Och företaget som ska få till den effekten är Strängbetong i Hög, utanför Hudiksvall.

Bolaget har nämligen valts ut som leverantör av fasadelement till projektet. För bolaget är det en viktig order, särskilt för att kunna bygga varumärke.

Att skapa en fasad av betong, som ger sken av att vara av metall, innebar stora utmaningar för Strängbetong. Därför tog processen med att arbeta fram en lösning över ett år, berättar företaget på sin hemsida. Fabriken i Hudiksvall gjöt bland annat provelement i skala 1:1 och det målades mindre provelement som fick stå utomhus i olika väder.

– Kulörerna är mycket ovanliga. Betongytorna ska målas i tre metallic kulörer, guld, roseguld och silver. Färgen är mycket blank, så fasaderna kommer att upplevas vara gjorda av metall, säger Ulf Julle, affärsansvarig på Region Mellan för Strängbetong, i en kommentar på hemsidan.

Företaget hoppas nu att Juvelen ska bli en bra referens för att bygga med prefabricerade betongelement i Uppsala.

– Ja, Juvelen kommer att få stor uppmärksamhet då det redan varit och är stort fokus på byggnaden, säger Ulf Julle.

Hur mycket ordern är värd är av konkurrensmässiga skäl hemligt, uppger bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.425