23948sdkhjf

Planerar anställa minst 1000 nya medarbetare

Ambitiösa tillväxtplaner hos Deromegruppen.
Deromegruppens sågverk går på högvarv och aldrig förr har så mycket timmer sågats och impregnerats på anläggningen i Anneberg, utanför Kungsbacka, som det gjorde under 2016. Och trycket är fortsatt högt, konstaterar bolaget. Redan nu har ledningen beslutat att inte stänga Annebergssågen under sommaren och nu letar företaget sommarpersonal.

– Det känns jättekul att redan nu kunna gå ut och erbjuda sommarjobb så här tidigt på året, säger Krister Edvinsson, platschef för Derome Timber i Anneberg, i ett pressmeddelande.

För Derome, som är mitt i en expansiv fas, är rekryteringen av sommarjobbare viktig. Det är en stor möjlighet för företaget att hitta sin framtida arbetskraft.

– De närmaste fem åren är planen att öka omsättningen från fem till åtta miljarder kronor och det innebär ett högt tryck på alla fronter. Och faktum är ju att allt börjar hos oss på sågverken, säger Gunnar Jakobsson, vd för Derome Timber.

Kommande fem år räknar Deromegruppen med att anställa minst 1000 nya medarbetare.

– När nya tjänster tillsätts värderar vi internrekrytering högt. Börjar du som sommarjobbare på något av våra sågverk och har ambitioner att utvecklas till andra områden inom koncernen, försöker vi tillgodose den viljan i stor utsträckning, säger Gunnar Jakobsson.

Och i en traditionellt mansdominerad bransch ser företaget gärna fler ansökningar från tjejer.

– Vi kommer ha svårt att klara våra tillväxtplaner om vi inte kan ta vara på både killar och tjejers kompetens. Vi vill självklart att företaget ska spegla samhället och vårt mål är därför att vi ska vara lika många killar som tjejer, säger Gunnar Jakobsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125