23948sdkhjf

Golvbolaget vill bygga på urstarkt 2016

Linotol anställde 35 personer under 2016 – nu siktar man på ännu fler.
Norrköpingsbolaget Linotol, som utför golventreprenad, har sett en stor tillväxt de senaste åren. Under 2016 omsatte man runt 285 miljoner kronor och för 2017 beräknar företaget att öka till 440 miljoner.

Övergången till en ny affärsmodell har varit lyckad – förra året växte personalstyrkan med 35 personer. I år vill man få in ett tiotal till, säger man till Norrköpings Tidningar.

Företaget ser paketlösningsmodellen, vilken man gick över till 2012, som en av de största anledningarna till ökningen. De senaste åren har man utfört projekt som läggningen av Mall of Scandinavias P-däcksystem på 137 000 kvadratmeter samt betonggolv till en yta av 105 000 kvadratmeter hos Nya Karolinska sjukhuset.

– Vi jobbar bara med stora projekt och vi jobbar i team. Kunden får en paketlösning som gör att exempelvis det stora byggbolaget bara behöver ha kontakt med oss kring allt som rör golven i en nybyggnation, säger vd:n Michael Larsson till NT.

Med projekt som till exempel Danderyds sjukhus i kikaren ser man en ljus framtid – både i det närmaste och lite längre fram. Man har redan etablerat sig i Danmark och planerar att ta ett steg över till Oslo under året. Dessutom vill flera storkunder få med företaget på andra utlandsprojekt, men det har Linotol ännu inte tagit ställning till, säger man till tidningen.

Förutom nyrekryteringar kommer man att bygga både ett nytt kontor och nya lagerlokaler i Norrköping, vilket blir en expansion på cirka 1 600 kvadratmeter. Efter färdigställandet i höst förväntar man sig att nybyggena ska underlätta planerade nordiska etableringar.

− Linotol i Danmark fick en flygande start under 2016 och har fortsatt vara mycket framgångsrikt, med kraftig tillväxt planerad under 2017. Planen på att etablera oss i Norge fortskrider också, säger Michael Larsson i ett pressmeddelande.

Företaget sysselsätter i dag cirka 150 medarbetare i Norrköping, Malmö, Göteborg, Stockholm samt i danska Middelfart. Man har totalt fem olika affärsområden: betonggolv, designgolv, fogfria golv, klinkergolv och parkeringshus. Orderstocken vid årskiftet uppges av Linotol ha varit på cirka 200 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079