23948sdkhjf

Dala Cement går som tåget

Efter uppköpet: 40 nyanställningar och tre gånger högre omsättning på fyra år.
Dala Cement, dotterbolag till Ulricehamns Betong (UBAB), ligger bra till på flera sätt. I och med positionen i Västerdalarna, med närhet till både storstäderna Stockholm och Oslo samt svenska och norska fjällorter, har man nära till växande områden, skriver Avesta Tidning.

Och tittar man till försäljningen av deras prefabricerade betongprodukter, som väggelement, bjälklag och balkonger, förstår man att de också tar tillvara på läget.

– Vi har säljer bra och har en orderstock som bidrar till vår framtidstro. På vissa produkter har vi beläggning ända in i 2018 och i avvaktan på att vi kan öka produktionskapaciteten har vi tvingats säga nej till jobb, säger vd:n Karin Jugas till Avesta Tidning.

Sedan UBAB köpte företaget 2012 har det vuxit med en enorm fart. Man har gått från 30 till 70 anställda och omsättningen har ökat från cirka 35 miljoner till över 100 miljoner. Under 2015 låg vinsten över branschens genomsnitt och 2016 hade kunnat bli ännu bättre om Dala Cement inte hade behövt lägga ut produktion på grund av otillräcklig kapacitet.

Nu väntar investeringar på runt 20-25 miljoner kronor, där en ny blandarstation ska öka kapaciteten från 150 ton per dag till 250 ton per dag, skriver Avesta Tidning. Därefter kan det också vara aktuellt med en ny produktionslinje.

Moderbolaget UBAB har även Timmelefabriken utanför Ulricehamn. Det är en av landets större enskilda betongelementfabriker, med cirka 280 anställda. Omsättningen för UBAB under 2016 beräknas landa på cirka 450 miljoner kronor, skriver tidningen. Målet sägs vara att fortsätta växa, möjligtvis genom nya förvärv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07