23948sdkhjf

De vinner ny stororder – värd 750 miljoner kronor

Byggjätten får i uppdrag att upprätta ny kraftvärmeanläggning.
NCC har tecknat ett avtal med energibolaget E.ON om att bygga en ny kraftvärmeanläggning som en del av en kretsloppsanläggning vid Högbytorp i Upplands-Bro kommun i norra Stockholm. Det totala ordervärdet uppgår till 750 miljoner kronor.

– Med investeringen vid Högbytorp kan vi möta behovet av hållbart producerad energi från en växande Stockholmsregion och bidra till att utveckla Upplands-Bro kommun, säger Stefan Håkansson, tillförordnad vd Customer Solutions och Sverigechef på E.ON.

Projektet genomförs i partnering som är en samarbetsform där projektets nyckelaktörer löser uppdraget tillsammans i öppen dialog.

Uppdraget omfattar mark-, betong- och anläggningsarbeten samt bygg- och installationsarbeten i samband med nybyggnad av kraftvärmeanläggningen samt även markarbeten för en biogasanläggning. Anläggningarna ska producera både el, fjärrvärme och biogas.

Det totala ordervärdet beräknas uppgå till cirka 750 miljoner kronor och registeras under första kvartalet med 70 procent i affärsområdet NCC Infrastructure och 30 procent i affärsområdet Building.
Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093