23948sdkhjf

Peab först ut i bostadsprojekt

Bygger lägenhetshus i expansiva Göteborgsstadsdelen Gamlestaden.
Peab är med och utvecklar stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Synen på stadsdelen har på senare år förändrats. Från att ha varit en typisk arbetarstadsdel har upprustning av äldre landshövdingehus bidragit till att bevara småskaligheten och charmen. I stadsdelen

Byggnationen av ett resecentrum i är, enligt Peab, ett exempel på den framtidstro och de expansiva planer Göteborgs Stad och byggherrar har för stadsdelen. Inom de närmaste tio åren kommer det att produceras cirka 3 000 nya lägenheter.

Det bostadsprojekt som lanseras först är Gamlestads Brygga – där Peab ska bygga 117 nya lägenheter. Arkitektbyrån är QPG som även ligger bakom Peabs storsatsning Partille Port med närmare 800 lägenheter.

– Vi ser en mycket stor potential i utvecklingen av Gamlestaden. Det aktuella projektet ligger granne med Säveån och det tror vi är en stor tillgång för våra blivande bostadsrättsinnehavare. Det är svårt att komma närmare vattnet än vad vi kan erbjuda med Gamlestads Brygga, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef på Peab Bostad.

När spaden sätts i marken avgörs av i vilken takt lägenheterna hittar nya ägare. Säljstart är i vår och preliminär inflyttning är planerad till årsskiftet 2019-2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078