23948sdkhjf

Nya ägare vill rädda Concent

Två nya ägare går in och köper samtliga aktier i bolaget.
Familjen Fahlander, med Mikael Fahlander i spetsen säljer bolaget Concent. De nya ägarna Björn Sahlström och Gustaf Leijonhufvud köper samtliga A- och B-aktier, vilket motsvarar cirka 63 procent av kapitalet och 78 procent av rösterna i bolaget, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

I samband med affären kommer familjen Fahlander att avstå en fordran om 185 miljoner på Concent genom ovillkorat aktieägartillskott, något som ger bolaget bättre förutsättningar för framtiden. Försäljningen kommer efter en turbulent period för Concent, då man de två senaste kvartalen skjutit upp utdelningen av aktierna samtidigt som både vd:n och stora delar av ledningsgruppen sagt upp sig.

Fastighetsutvecklingsbolaget har i dagsläget flera pågående projekt, och en av de nya ägarna menar att försäljningen kommer se till att dessa blir av.

– Ägarförändringen i bolaget kommer att starkt förbättra möjligheterna att utveckla och slutföra de projekt där bolaget har anvisningar och tilldelningar, säger Björn Sahlström i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094