23948sdkhjf

Ytterligare vindkraftsorder till Veidekke

Fortsätter satsning inom förnybar el. Regionchefen: "Mycket glädjande att vi får denna typ av uppdrag".
Veidekke Anläggning fortsätter att ta hem uppdrag inom vindkraft. Företaget har nyligen vunnit kontrakt för att medverka till en vindkraftspark i Ljusdal.

Projektet, som är en totalentreprenad, påbörjades i slutet av 2016 och beräknas vara klart i slutet av 2018. Veidekkes uppdrag är att bygga vägar, kranplatser, internt kraftnät, fibernät och fundament till 18 stycken vindkraftverk med en totalhöjd på 205 meter.

– Det är mycket glädjande att vi får denna typ av uppdrag då det ligger i vår strategi att ha ett ökat fokus mot kunder inom förnybar energi. Vi kan på så vis bidra till en framtid där endast förnyelsebar el produceras, säger Veidekkes regionchef Peter Svenningsson i ett pressmeddelande.

Enligt Veidekke är de nyligen tecknade kontrakten inom vindkraft resultatet av en medveten strategi. Hösten 2013 startade bolaget, genom att anställa Hans Hägglund som affärsutvecklare för energiprojekt, en satsning på att få fler bygguppdrag inom förnybar el. "Tillsammans med arbetschef Kenneth Karlsson har han bidragit till flera projekt som till exempel vindkraftsparker i Tanum, Mungseröd, Hultsfred, Hjo och senast vindkraftsparker i Kungsbacka och Kristinehamn", konstaterar bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062