23948sdkhjf

NCC och Platzer i Göteborgssatsning

Tecknar avsiktsförklaring om bygge i expansiv stadsdel.
NCC och Platzer avser att tillsammans utveckla projekt Gårda och Mölndal i Göteborg. Det berättar företagen, som nyligen tecknat en avsiktsförklaring, i ett gemensamt pressmeddelande.

– En viktig ambition för NCC är att skapa hållbara och levande stadsdelar som är attraktiva och trivsamma med en unik identitet. Vi ser fram emot att tillsammans med Platzer fortsätta driva utvecklingen av Gårda och är glada över att Platzer vill vara med på resan och skapa Mölndalsbornas nya vardagsrum, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development.

Samarbetet innebär att NCC och Platzer gemensamt ska utveckla Platzers projekt på Drakegatan i Gårda. Detta genom ett delägt bolag. Projektet omfattar en byggrätt om cirka 30 000 kvadratmeter.

Platzer avser vidare att förvärva NCC:s fastigheter om cirka 30 000 kvadratmeter när de är färdigutvecklade i Mölndals innerstad. Avsikten är att ingå bindande avtal under andra kvartalet 2017, skriver företagen.

Projektet Gårda ligger i direkt anslutning till ett befintligt höghus vid Ullevimotet, som Platzer äger sedan 2012. Här planeras för en ny kontorsbyggnad på cirka 30 våningar. Både Gårda och Mölndal är expansiva tillväxtområden i Göteborg där NCC har varit drivande i utvecklingen av bland annat Mölndals galleria och ett nu färdigställt kontor till SCA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062