23948sdkhjf

Würth slog försäljningsrekord i Sverige

Omsättningen ökade nio procent förra året - vinsten har mer än fördubblats sedan 2015.
Würth Svenska, som är en av Sveriges större leverantörer av förbrukningsmaterial, verktyg och maskiner till proffsmarknaden, redovisar ett nytt försäljningsrekord för 2016. Det framgår av ett pressmeddelande.

Omsättningen hamnade på cirka 731 miljoner och tillväxten på omkring nio procent.

Vinstmarginalen blev tre procent, vilket uppges vara i linje med uppsatt plan.

Vinsten har mer än fördubblats jämfört med 2015. Under 2016 har personalstyrkan ökat med åtta personer (totalt 373 anställda).

– Alla divisioner och alla säljkanaler påvisar tillväxt och lönsamhet, men det mest glädjande är ändå den stora kundtillströmningen, säger vd Torbjörn Seger.

För 2017 räknar bolaget med en tvåsiffrig tillväxt och ett något bättre resultat. Säljstyrkan kommer att utökas med 20 anställda under det första kvartalet och bolaget räknar med att teckna nya butikskontrakt.

Var planerar ni att etablera fler butiker?

– Vi tittar på att etablera fler butiker i framförallt Stockholm och Göteborg för 2017. Sedan får vi se vad som händer 2018, uppger Torbjörn Seger för Metal Supply.

Würth är ett av världens största företag inom förbrukningsmaterial till fordonsverkstäder, hantverkare, byggföretag och industriföretag.

Företaget grundades av Adolf Würth i Tyskland 1945. I dag driver tredje generationen företaget. Würth finns i 84 länder med 71 000 anställda.

Würth har funnits i Sverige sedan 1967. Huvudkontor och centrallager finns i Örebro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078