23948sdkhjf

Veidekkes plan: 150 nya bostadsrätter i Sundbyberg

Markförvärv möjliggör satsning i Ursvik.
Veidekke Bostad har förvärvat del av kv. Smedjan, västra Ursvik i Sundbyberg och planerar nu för cirka 150 nya svanenmärkta bostadsrätter med ett estimerat försäljningsvärde om cirka 700 miljoner kronor. Det berättar Veidekke i ett pressmeddelande.

– Förvärvet i Stora Ursvik är ännu ett värdefullt tillskott för Veidekke Bostad, säger Per-Martin Eriksson, vd Veidekke Bostad.

Marken, som förvärvats av Stora Ursviks KB, är nu under detaljplanearbete och en antagen plan förväntas vara framme under Q4 2017. Bostäderna, som kommer att byggas av Veidekke Bygg och Anläggning, förväntas byggstartas under 2018 med inflyttning under 2020.

Sundbybergs utveckling av det så kallade Ursvik är en av de största bostadssatsningarna i Stockholms län, enligt Veidekke. När området, runt år 2026, är färdigutvecklat kommer det bestå av cirka 7000 bostäder.

Veidekke Bostads nya kvarter ligger i direkt anslutning till Ursviks torg. Runt torget är det tänkt att den kommersiella servicen med bland annat dagligvaruhandel och övriga butiker ska lokaliseras, här kommer även tvärspårvägen och busslinjerna till området ha sina hållplatser. Tvärspårvägen är planerad att tas i drift 2021.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094