23948sdkhjf

Rasrisk vid ekodukt-bygget – nu rivs delar av bron

Långa bilköer på E6 efter problem vid bygge av djurbro.
Entreprenad Supply har tidigare berättat om den så kallade ekodukt, en grön faunapassage, som byggs över E6 vid Sandsjöbacka.

Nu har bygget stött på problem, rapporterar flera svenska medier. Under torsdagsmorgonen meddelade nämligen Trafikverket att det var stopp på E6 i båda riktningarna mellan Kungsbacka norra och Sandsjöbacka. Detta efter att gjutningsarbeten under natten lett till rasrisk från bron. Trafiken fick ledas om och det rapporterades om långa bilköer.

– Det pågick ett gjutningsarbete där inatt och något har uppenbarligen gått fel. Vi skulle överbrygga halva vägen när vi märkte att det hade börjat knäppa och låta i formen. Då märkte vi att en av stöttorna hade gett vika. Därför har man valt att stänga av vägen till det att man kan inspektera och säkerställa att det inte är någon fara för allmänheten, sade Kristina Balot, projektledare för ekobron vid Trafikverket, i en kommentar till Göteborgs-Posten.

Trafikverket har beslutat att riva delar av bron och innan detta är gjort kan ingen trafik passera arbetsplatsen.

"Inget i brobyggnaden har rasat, ingen person är skadad och vägen har inte skadats. Det har inte heller blivit någon påverkan på miljön i området", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Trafiken leds tills vidare om via gamla E6 mellan Kungsbacka Norra och Lindomemotet. Trafikanter rekommenderas även att välja väg 158.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096