23948sdkhjf

Utmanande reparation till Svevia

Broarbete ställer stora krav på entreprenören.
Svevia har fått i uppdrag att reparera Kvicksundsbron – en öppningsbar bro över Mälaren, på riksväg 56, mellan Västerås och Eskilstuna.

Projektet utförs på uppdrag av Trafikverket och är värt cirka 20 miljoner kronor. Uppdraget omfattar utbyte till nya delar, reparationer, ommålning och förbättringar.

En stor utmaning i reparationsarbetet är att få logistiken att flyta på för både bilar, båtar, tåg samt gång- och cykeltrafikanter.

– Många olika människor och intressen är inblandade vilket gör att vi har oerhört stort fokus på säkerhet och på kommunikation. Det är en logistisk utmaning men också ett tekniskt roligt uppdrag att leda. Det här är inget dussinuppdrag utan verkligen unikt på många sätt, säger projektchef Henrik Tranberg i ett pressmeddelande från företaget.

Bron trafikeras av i snitt 12 000 fordon per dygn, därtill kommer gång- och cykeltrafikanter. En gång i halvtimmen passerar ett tåg på järnvägen och en gång i timmen, under säsong, öppnas bron för småbåtstrafik. Däremellan kan den också öppnas för större fartyg. Varje gång det kommer en båt och bron öppnas måste allt arbete som sker innanför bommarna eller inne i kassunerna avbrytas.

Arbetet ska vara klart i november 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078