23948sdkhjf

Nordic Waterproofing köper i Nederländerna

Man förvärvar EPDM-producent genom dotterbolaget SealEco.
Nordic Waterproofing köper majoriteten av det nederländska bolaget EPDM Systems, som inriktar sig på prefabrikation och distribution av takmaterial i EPDM-gummiduk. Köpet går genom dotterbolaget SealEco AB, som förvärvar 67 procent av aktierna för 17 miljoner kronor.

EPDM Systems är en av de större leverantörerna av EPDM-produkter, och de flesta kunderna finns bland installatörer och inom bygghandeln. Företaget har 34 anställda och säljer för cirka 80 miljoner kronor om året.

– Vi känner EPDM Systems väl, de har varit en av våra största kunder i regionen och SealEcos auktoriserade partner för prefabricerade takprodukter i EPDM-gummi i mer än 15 år. EPDM Systems är en väl etablerad verksamhet och vi bedömer att vi kan utöka vår marknadsnärvaro i regionen utifrån deras goda kundbas, säger Martin Ellis, vd och koncernchef för Nordic Waterproofing, och tillägger att företagets strategi är att utöka EPDM-plattformen på europeiska marknader.

Nordic Waterproofing, som är noterade på Stockholmsbörsen, etablerades 2011 genom en sammanslagning mellan svenska och danska dotterföretag till Trelleborg och Lemminkäinens takläggningsverksamhet och är en av den nordeuropeiska tätskiktsmarknadens ledande aktörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078