23948sdkhjf

Markbråk ger tomma hus

Peab och Sigtuna kommun oense om markavtal.
I Märsta står just nu 160 lägenheter tomma, trots att de varit klara för inflyttning sedan flera månader tillbaka, rapporterar P4 Stockholm. Lägenhetsköparna har också fått tillbaka sin handpenning.

Bakgrunden till det tomma nybygget är att Sigtuna kommun och byggbolaget Peab är oense om vem som äger marken som husen står på.

– De hävdar att de finns ett avtal som gör gällande att de har fått köpa marken av kommunen och att det är reglerat. Vi hävdar att så är inte fallet, säger Sigtunas kommundirektör Ulf Bergh, i en kommentar till radion.

Enligt P4 Stockholms uppgifter ska ett markavtal ha slutits av en tillförordnad stadsbyggnadschef för fyra år sedan. Peab hävdar därför att de har ett giltigt avtal för att bygga bostäder vid det så kallade Märsta Port. Men kommunchefen håller inte med.

– Det är en enskild tjänsteman som har tecknat det avtalet. Och vi menar att det är två fel i det. Fullmäktige ska fatta beslut och han ägde inte rätt att på egen hand teckna det avtalet, säger Ulf Bergh.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063