23948sdkhjf

Regeringen stoppar utbyggnad i Klagshamn

Risken för översvämningar bedöms vara stor i området.
Regeringen stoppar utbyggnaden i Klagshamn i Malmö. Det rapporterar Sydsvenskan.

Klagshamn är en stadsdel i stadsområde Väster, Malmö stad med drygt 2 500 invånare. Området består av det tidigare industrisamhället Klagshamn, men även en del landsbygd och kust. De tidigare planerna på bostadsbebyggelse på udden har stoppats med hänsyn till det mycket speciella växtlivet.

Malmö stads kommunledning har kämpat för en fortsatt utbyggnad av Klagshamn — hela vägen till regeringen. Men där har blivit stopp - regeringen stoppar utbyggnaden.

Risken för översvämningar bedöms vara stor i det lågt liggande området, både från havet och vid skyfall. Fler hus skulle göra problemet värre.

Malmö stad har heller inte tagit hänsyn till riskerna för att utbyggnaden kan förstöra stora naturvärden i det känsliga strandområdet.

Den plan som stoppats gäller ett område norr om Bäckaforsvägen i Klagshamn. Här vill Peab och kommunen bygga 85 småhus, 20 radhus och en förskola.

Planerna har mött stora protester från Klagshamnsborna och från en rad myndigheter som länsstyrelsen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Naturvårdsverket och Boverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109