23948sdkhjf

Veidekke startar fastighetsbolag

Starkt växande bostadsverksamhet får Veidekke att satsa på eget fastighetsbolag.
Veidekkes uttalade ambition är att bli en av Sveriges ledande bostadsutvecklare. Företaget tar nu ett steg mot det målet genom etableringen av ett eget fastighetsbolag, för utveckling och förvaltning av hyresrätter i och omkring de tre storstadsområdena.

Enligt bolaget växer bostadsverksamheten kraftigt, med runt 1800 bostäder i produktion och cirka 1000 sålda bostäder per år. I ett första skede satsar Veidekke på att bygga upp ett fastighetsbestånd i storleksordningen 2 miljarder kronor, i och runt Stockholm/Mälardalen, Göteborg och Skåne.

– Satsningen på hyresrätter går i linje med vår vilja att bidra till utvecklingen av hållbara och jämställda områden och städer, genom att erbjuda marknaden ett brett utbud vad gäller upplåtelseformer, boendetyper och prisklasser, kommenterar Veidekke Bostads vd Per-Martin Eriksson i ett pressmeddelande.

Precis som Veidekke Bostads övriga egen-regiprojekt kommer hyresbostäderna ha hållbarhet i fokus och byggas av Veidekke Bygg och Anläggning enligt Veidekke MAX, bolagets egenutvecklade byggkoncept.

Etableringen sker i samarbete med Catella i syfte att erbjuda externa finansiärer att investera i bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079