23948sdkhjf

Wallenstam bygger 115 hyresrätter i Göteborg

Nyproduktionen omfattar två hus som kommer att bestå av främst ettor och tvåor.
Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, tog tillsammans med Wallenstam under gårdagen ett första sprängskott för 115 hyresrätter i stadsdelen Lunden i Göteborg, närmare bestämt vid Ulfsparregatan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Wallenstams nyproduktion mitt i hjärtat av Lunden omfattar två hus som kommer att bestå av yteffektiva lägenheter, främst ettor och tvåor, med en preliminär inflyttning fjärde kvartalet 2018 .

– Med denna nyproduktion tillför vi 115 attraktiva hyresrätter till ett av Göteborgs mest populära bostadsområden. Det är ett väldigt trevligt läge med närhet till butiker, restauranger och kommunikationer samt cykelavstånd till Göteborgs innerstad, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

– Byggtakten ökar nu rejält i Göteborg. Wallenstams 115 nya hyresrätter blir en av många positiva pusselbitar i den utvecklingen. Hyresrätter är särskilt viktiga i arbetet med att bygga en blandad stad för alla, säger Ann-Sofie Hermansson kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

Husen byggs utifrån riktlinjerna i programmet för miljöanpassat byggande i Göteborg, vilket innebär att husen har en låg energiförbrukning och en god inomhusmiljö. Många av lägenheterna får en fin utsikt över staden och majoriteten av de 115 lägenheterna kommer att ha balkong.

Sprängning och markarbete för nyproduktionen genomförs tillsammans med Tornstaden som bygger 94 bostadsrätter intill Wallenstams två hus.

Arkitekt för Wallenstams nyproduktion är Erseus Arkitekter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079