23948sdkhjf

Bygger åt Vasakronan i Göteborg

Samverkansentrepenad avseende ombyggnation av ett kontorshus.
Veidekke Bygg Väst har fått i uppdrag av Vasakronan att genom en samverkansentreprenad utföra en ombyggnad av ett kontorshus i centrala Göteborg, på Vädursgatan i Gårda, med en ordersumma på cirka 123 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppdraget innebär att lokalerna i Gårda byggs om till moderna kontorslokaler med öppen planlösning samt en nybyggd vinterträdgård. Efter ombyggnaden kommer fastigheten uppfylla kraven för mijöcertifiering.

Projektet omfattar cirka 8 500 kvadratmeter lokalyta och beräknas vara färdigställt våren 2018. I den del av fastigheten som berörs av ombyggnaden startade rivningsarbetet redan i somras.

– Veidekke är väldigt stolta över att få vara delaktiga där framtidens arbetsplatser utformas. Entreprenaden kommer att bedrivas i ett involverande samarbete där målsättningen är att olika kunskap och erfarenhet överlappas och skapar kollektiv intelligens. Då uppstår energi, nya idéer skapas och utmaningar blir till möjligheter. säger Robert Uthberg arbetschef på Veidekke.

Fastigheten är på åtta plan med bland annat hyresgästanpassningar på plan 3 och plan 5-8, ombyggnation av husets olika system samt åtgärder på fönster och solskydd. Tillbyggnad sker i form av nya gångbroar och interntrappor som binder ihop planen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109