23948sdkhjf

Krisande hustillverkare nära överlevnad

Bolaget, som varit i rekonstruktion sedan augusti, får nya huvudägare.
Investmentbolaget Frontoffice Nordic AB har genom sitt bolag Abelco Investment Group i dag tecknat avtal om att förvärva 51 procent av JVM Group. I JVM-koncernen ingår de helägda dotterbolagen Hembad AB och Mockfjärdshus AB.

– Med en inom kort slutförd rekonstruktion i Mockfjärdshus kan vi nu fokusera på att leverera lösningar till våra kunder runt om i Sverige, säger Mikael Hellgren, vd Mockfjärdshus och ledamot i JVM Group, i ett pressmeddelande.

Den 15 augusti 2016 ansökte Mockfjärdshus om rekonstruktion i Falu Tingsrätt och ett ackordsförslag har i dagarna presenterats för fordringsägarna. Abelco kommer att garantera ackordslikviden om cirka 4 miljoner kronor. Mockfjärdshus fick akuta ekonomiska problem under sommaren 2016, som en följd av alltför snabb expansion.

Under rekonstruktionsarbetet har en ny organisation tagits fram och verksamheten har förändrats. Mockfjärdshus kommer nu att rikta in sig på att leverera prefabricerade husstommar med montage till proffskunder, det vill säga bostadexploatörer, byggföretag och bostadsrättsföreningar. Vidare kommer Mockfjärdshus också att bygga i egen regi, bland annat flerbostadshus i form av bostadsrätter. Bolaget kommer inte att fortsätta med sin försäljning av villor till privatpersoner.

Investmentbolaget, Frontoffice, är nöjda med förvärvet.

– En spännande investering då kommunerna skriker efter entreprenörer som kan leverera boende till sina kommuninvånare. Att det är ett välkänt varumärke med hög kvalitet försämrar inte affären, säger Johan Lund, vd Frontoffice och ledamot i Abelco.

Affären är villkorad av att fordringsägarna accepterar det framlagda ackordsförslaget i Mockfjärdshus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094