23948sdkhjf

Projektengagemang behöver mer personal

Hög personalomsättning driver upp både lön- och rekryteringskostnader.
Projektengagemang har fortsatt stora rekryteringsbehov, vilket är en utmaning för hela branschen. Det framgår av Projektektengagemangs delårsrapport.

Nettomsättningen i det tredje kvartalet uppgick till 159 miljoner kronor (139). Rörelseresultatet, ebit, var 3 miljoner (3).

– Svårigheterna med att hitta och rekrytera kompetenta medarbetare försvårar rekryteringsprocessen och bidrar till en högre personalomsättning, vilket i sin tur driver upp både löne- och rekryteringskostnader. Det är då speciellt glädjande att Projektengagemang i en omfattande undersökning bland unga yrkesverksamma akademiker rankats bland de fem mest populära arbetsgivarna i branschen. Det är ett kvitto på att vi lyckas med att föra fram våra värderingar, säger vd Per-Arne Gustavsson.

Bolagets bedömning är att marknadsbilden fortsätter att vara god, dock med en viss variation mellan olika sektorer. Efterfrågan på tjänster inom väg och järnväg samt byggnads- och fordonsindustrin är fortsatt hög. De offentliga investeringarna ligger kvar på höga nivåer med satsningar på både befintlig och ny infrastruktur, tydliga hållbarhetsambitioner avseende drift av fastigheter samt stadsförnyelse samtidigt som det pågår en modernisering av svensk sjukvård som driver efterfrågan.

– Den svenska energiöverenskommelsen väntas även på lång sikt ge ett investeringsbehov inom kärnkraftsområdet, vilket gynnar oss som en ledande aktör inom området, fortsätter Per-Arne Gustavsson.

Projektengagemang levererar konsulttjänster och lösningar inom arkitektur, byggnad, infrastruktur, industri och projektledning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093