23948sdkhjf

VD-byte på Stålbyggnadsinstitutet

"Har verkligen det som behövs för att leda verksamheten vidare".
Björn Åstedt blir 1 januari 2017 ny vd för Stålbyggnadsinstitutet (SBI). Det framgår av ett pressmeddelande.

Björn Åstedt är civilingenjör väg och vatten från KTH och är i dag teknisk chef på SBI. Han har lett flera viktiga verksamheter inom SBI, bland annat certifieringsprojekt, kurser och litteraturproduktion.

– Vi är oerhört glada över att kunnat lyfta fram en idérik medarbetare med gedigen teknisk bakgrund och erfarenhet från både forskning, konsultverksamhet och industri. Principen att rekrytera unga ingenjörer till SBI som efterhand vidareutvecklas till fullfjädrade stålbyggare till fromma för både institutet och industrin ligger fast, , säger Peter Salomon, ordförande i SBI:s styrelse.

Ökad satsning på kommunikation och samverkan med byggindustrin står högt upp på agendan för den blivande vd:n.

– SBI har en given roll i samhällsbyggandet och ska fortsätta utvecklas med en stark medlemsnytta i fokus. På en marknad med en utmanande konkurrens, ska våra intressentföretag stärkas av att SBI fortsätter sin samverkan med fler aktörer inom byggsektorn. SBI ska också inta en mer central roll för att synliggöra den kontinuerliga förnyelsen och innovationskraften som finns inom stålbyggnad. Det kommer att märkas genom en ökad satsning på kommunikation men också genom att aktivt driva olika frågor inom sektorn, säger Björn Åstedt.

Nuvarande vd, Johan Löw, lämnar institutet för nya utmaningar.

– Jag är jätteglad att Björn tar över. Björn har verkligen det som behövs för att leda verksamheten vidare. Med sin kunskap, kompetens och outtröttliga envishet blir han en ypperlig ledare för SBI, säger Johan Löw.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094