23948sdkhjf

Byggpartner i avtal med Uppsalahem

Vann upphandling för strategisk partnering – tecknar två ramavtal á tre år.
Företaget som kallar sig "Sveriges renodlade byggentreprenör" Byggpartner har tecknat två nya ramavtal avseende strategisk partnering med Uppsalahem.

– Vi är oerhört glada att vårt fina samarbete med Uppsalahem fortsätter och att partnering som samverkansform växer sig starkare inom Sveriges byggmarknad, säger Sverker Källgården, vd för Byggpartner.

Ramavtalen, som är resultatet av upphandlingar, gäller renoveringar av bostäder och sträcker sig över tre år.

– Att renovera ett bestånd av bostäder lämpar sig ypperligt för samverkan, alla parametrar är inte kända från början och projekten växer fram i samverkan mellan beställaren och entreprenören. I dagsläget är mer än 50 procent av vår orderstock partneringprojekt och vi jobbar hårt för att öka andelen, säger Sverker Källgården.

Samtidigt kungör bolaget sin avsikt att genomföra en börsnotering av bolagets aktier på Nasdaq First North Premier samt sälja befintliga aktier.

Försäljningserbjudandet omfattar 50 procent av bolaget, men om övertilldelningsoptionen utnyttjas motsvarar erbjudandet totalt 57,5 procent av det totala antalet aktier.

Bland annat har Dan Sten Olsson, huvudägare och koncernchef i Stenakoncernen, åtagit sig att teckna 11 procent av antalet aktier i bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062