23948sdkhjf

Inwido investerar 80 miljoner för höjd effektivitet

Fönster- och dörrföretaget vill ta fram fler nya produkter snabbare.
Inwido, som är Europas största leverantör av fönster och dörrar, vill öka effektiviteten i produktionen och snabba på framtagandet av nya produkter. Därför investerar företaget nu 80 miljoner kronor, vilket bara är början på fortsatta investeringar, menar Inwidos vd och koncernchef Håkan Jeppsson.

Lejonparten av satsningen görs för att modernisera och automatisera delar av produktionen i Sverige, men också i Danmark och Norge. Dessutom investerar Inwido i smarta, digitala lösningar, som till exempel smarta fönster.

– I takt med att koncernen växer är det naturligt att vi nu successivt ökar och intensifierar våra investeringar. Investeringarna görs primärt utifrån två strategiska utgångspunkter: dels för att förbättra effektiviteten i produktionen genom att höja automationsgraden, dels för att underlätta och snabba på utvecklingen av nya produkter och koncept, säger Håkan Jeppsson på företagets analytiker- och mediedag som idag arrangeras vid företagets produktionsanläggning i Vetlanda.

Inwido är verksamma i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Estland, Irland, Litauen, Polen, Storbritannien samt Österrike och exporterar även till ett stort antal länder. Enligt företaget utgjorde försäljningen till industrimarknaden 30 procent av den totala omsättningen. Främsta kunderna där är större byggbolag och hustillverkare, som vanligtvis upp handlar upp ramavtal eller större volymer för specifika byggprojekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078