23948sdkhjf

Sjukhusområde för 755 miljoner kronor får klartecken

Södra Älvsborgs sjukhus gör en storsatsning i Borås – nu startar upphandlingen.
Regionstyrelsen har gett klartecken för Södra Älvsborgs sjukhus planer på ett nytt sjukhusområde i Borås, som förväntas kosta runt 755 miljoner kronor. Nu ska Västra Götalandsregionens fastighetsägare Västfastigheter gå ut med en förfrågan om en generalentreprenad i samverkansformen partnering.

Byggstart förväntas bli under senvåren 2017, men först måste Västfastigheter söka bygglov, vilket de inte kunnat göra innan regionstyrelsen gett sitt godkännande till projektet.

En bidragande stor orsak till att nuvarande lokaler inte renoveras eller byggs till är för att de dömts ut byggnadstekniskt och ur energiperspektiv.

Upphandlingen beräknas pågå mellan december och februari/mars 2017. Därefter startar den tekniska projekteringen, vilket planeras bli i mars/april 2017.

Södra Älvsborgs sjukhus är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen och har drygt 4 000 anställda. Genom bygget av vad SÄS kallar psykiatrins kvarter, är den största satsningen en ny stjärnformad byggnad som ersätter barn- och ungdomspsykiatrins nuvarande lokaler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078