23948sdkhjf

Ny koncernchef för Derome

Generationsskifte hos trävaruindustrin.
Vid årsskiftet kommer Deromes koncernchef Karl-Erik Andersson att lämna över till tredje generationen i form av Magnus Andersson. Det berättar företaget i ett pressmeddelande.

Med 11 år på posten och ett helt liv inom koncernen blir Karl-Erik den sista i andra generationen Andersson som lämnar den dagliga verksamheten. Engagemanget lämnar han däremot inte. Han fortsätter vara verksam i styrelsen och blir en del av verksamheten ändå, om än inte på heltid längre.

– Jag har levt med företaget i princip dygnet runt i många år nu. Tiden är inne och det känns väldigt skönt faktiskt. Jag har massor av andra saker jag vill göra också, säger Karl Erik Andersson.

Magnus Andersson får nu axla de utmaningar som lämnas över i en växande koncern.

– Jag har arbetat inom alla affärsområde i koncernen och har genom åren lärt känna både medarbetarna och hur vi gör affärer. Det känns väldigt spännande att nu få vara med och arbeta med de olika affärsområdena framåt. Vi har ambitiösa strategiplaner på alla fronter och engagerade medarbetare med ett starkt driv, säger Magnus Andersson.

Den 19 november samlas nästan hela Deromegruppen i Varberg för att fira företagets 70-årsjubileum. Jubileet blir också avstampet för framtiden, och de närmaste fem åren räknar Derome med en tillväxt på cirka 10 procent per år. Fram till 2021 beräknas omsättningen ha uppgått till 8 miljarder kronor och ett stort antal medarbetare ha tillkommit. Andra och tredje generationens ägare av Deromegruppen har arbetat nära varandra i många år och ambitionerna är väl sammansvetsade.

– Båda generationer har ett väldigt stort engagemang och den tredje generationen har även den drivkraft som krävs för att fortsätta driva Derome framåt, säger Karl-Erik Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078