23948sdkhjf

Stadsarkitekten om arenaplanerna i Göteborg: "Ganska banalt"

Göteborgs stadsarkitekt, Björn Siesjö, tveksam till storbolagens förslag.
Under gårdagen rapporterade Building Supply om att åtta av landets största bygg- och fastighetsbolag har gått samman för att bygga en ny multiarena i Göteborg.

Enligt tidningen Göteborgs-Posten, som var först med nyheten, handlar det om Balder, Castellum, HSB, Platzer, Riksbyggen, Skanska, Stena Fastigheter och Wallenstam som tänker sig stå för finansiering av miljardbygget, i utbyte mot att de tilldelas mark mellan Valhalla och Ullevi för att bygga bostäder och kommersiella fastigheter.

Men initiativet ifrågasätts nu av Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö. I en intervju med Göteborg-Posten (GP) ger han uttryck för att bolagens förslag är otydligt.

– Det som den här gruppen byggare säger är ganska banalt. Det beror ju helt på vad de vill ha betalt för att göra det, säger han till GP.

– Ingen vill ge staden en arena gratis, det vill inte Skanska, Platzer och gänget heller. De är så klart ute efter att göra en bra affär, fortsätter han.

Björn Siesjö menar också att staden måste genomföra den eventuella byggprocessen på rätt sätt. Han säger att ärendet måste skötas och drivas på rätt sätt med offentlig upphandling, och ger samtidigt en hård passning om att det aktuella förslaget kan vara ett medieutspel.

– Det kanske blir de som bygger, kanske blir det någon annan. Från stadens sida måste vi bara ha öppna ögon för att det är en investering där vi inte får tillbaka pengarna. Och när det gäller det här utspelet så handlar det nog mest om att de kanske tycker att Serneke har fått för mycket medietäckning på sistone.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099