23948sdkhjf

Lindbäcks miljoninvesterar – igen

Lägger ytterligare 50 miljoner på att rusta fabriken i Öjebyn
Lindbäcks bygger en helt ny produktionsanläggning på Haraholmen med en yta om cirka 40 000 kvadratmeter som kommer att bestå av produktion, lager, kontor, restaurang och personalutrymmen.

Nybygget uppges ha en budget 480 miljoner kronor. Därtill rustar företaget 50 miljoner i den befintliga fabriken i Öjebyn.

– Det finns de som tror att när vi nu bygger en ny fabriksanläggning på Haraholmen kommer vi att lägga ner i Öjebyn men det stämmer alltså inte. Vi satsar stort även här genom att bygga om och förnya vår utrustning för att få ett effektivare flöde med bättre överblick, säger Peter Eriksson, fabrikschef på Lindbäcks, i ett pressmeddelande.

Ombyggnationen och den nya utrustningen innebär att det taktade produktionsflödet i fabriken blir effektivare. Genom att produktionsordningen och flödet blir mer synliggjort blir det enklare för produktionsledningen att planera men också för personalen att följa produktionen.

 – Det nya flödet kommer att vara långsiktigt hållbart genom att det ökar takten och säkerställer vår kvalitet. Dessutom stämmer det bättre överens med våra värderingar och principer för produktion än vårt nuvarande arbetssätt, berättar Peter Eriksson.

Lindbäcks målsättning är att arbetsmetoden och sättet att tänka kommer att vara så likt produktionsanläggningen på Haraholmen som möjligt för att på så sätt kunna testa lösningar, arbetssätt och utrustning innan den nya produktionsanläggningen ska igång.
 
– Vi inför bland annat en ny metod för spackling av väggar, golv och tak, en ny hantering och kvalitetssäkring av volymer vid täckning och lastning, samt en bättre logistiklösning för inkommande och utgående gods, säger Peter.

Modern teknik

Familjeföretaget Lindbäcks startade 1924 i Piteå där huvudkontor och produktion finns. De har även kontor i Stockholm och har sammantaget cirka 350 medarbetare.

Företaget är verksamt inom rationellt byggande och producerar flerbostadshus. Med modern teknik utvecklar och bygger företaget bostäder inomhus och monterar sedan direkt på plats.

Lindbäck levererar till såväl privata som offentliga fastighetsägare samt bygger och utvecklar hyresrätter och bostadsrätter i egen regi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094