23948sdkhjf

Bravida installerar i nytt Göteborgs-landmärke

Vinner uppdrag för Skanska.
Building Supply har tidigare berättat om Skanskas kommande stora bygg- och utvecklingsprojekt i Göteborg, en kontorsfastighet i Gårda. Nu står det klart att Bravida kommer stå för ventilationsinstallationerna. Det berättar företaget i ett pressmeddelande.

– Projektets fokus på arbetsprocesser, social hållbarhet och miljö ligger i linje med Bravidas egna fokusområden. Det känns därför särskilt kul att vi är med och skapar denna nya kontorsbyggnad tillsammans med Skanska, säger Niclas Engström, avdelningschef ventilation, Bravida Borås.

Den nya kontorsfastigheten i Gårda kommer att ligga i framkant när det gäller arkitektur och konstruktion, och med sin storlek och höjd kommer den att påverka Göteborgs skyline. Bravida har fått i uppdrag att utföra samtliga installationer inom ventilation i byggnaden, och är redan nu involverade i projekteringsfasen. Uppdragets totala ordervärde beräknas uppgå till cirka 70 miljoner kronor.

Det unika huset utvecklas av Skanska tillsammans med den världsberömda danska arkitektbyrån Henning Larsen Architects och har beräknad byggstart under 2017. Ventilationsarbetena beräknas sätta igång under 2018 eller 2019, och sysselsätta ett tiotal Bravidamedarbetare under cirka 2-3 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11