23948sdkhjf

Norrbottenskommunen bygger första nya lägenheterna på 25 år

"Ett efterlängtat tillskott då behovet av fler bostäder är stort", konstaterar kommunen.
Det är 25 år sen sist. Nu bygger Jokkmokkshus AB tre nya fastigheter med 17 lägenheter i centrala Jokkmokk. "Ett efterlängtat tillskott då behovet av fler bostäder är stort", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Jokkomokkshus styrelse ser positivt på tillskottet som ska bidra till ökad omflyttning. De har även en förhoppning om att bolagets satsningar ska inspirera privata fastighetsägare att se möjligheten att investera i Jokkmokk.

– Ett attraktivt samhälle bör ha ett utbud av både äldre och nyare lägenheter i olika storlekar för att kunna svara mot både invånarnas och potentiella inflyttares olika behov och önskemål, kommenterar Claes Markusson, vd på det kommunägda Jokkmokkshus AB, i pressmeddelandet.

Samtliga fastigheter ska uppfylla de nya krav på bra miljöval och energisnålhet. Det nya hyreshuset i korsningen Wolfsgatan/Föreningsgatan kommer rymma tio lägenheter i ett tvåplanshus.

Lägenheterna ska vara inflyttningsklara i början av mars månad och kommer läggas ut på Jokkmokkshus hemsida för intresseanmälan under oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078