23948sdkhjf

Peab i flera nya bostadsprojekt på Hisingen

Närmast väntar andra etappen Brf Qvillestaden i Brämaregården.
Hisingen, Sveriges femte största ö, har inte alltid förknippats med nyskapande bostadsprojekt. Betydligt oftare har Hisingen nämnts i samma andetag som den nedlagda varvsindustrin och de problem som präglar delar av miljonprogrammet.

De senaste tio åren har Peab Bostad startat ett 15-tal bostadsprojekt med nästan 1 500 hyreslägenheter och bostadsrätter på Hisingen.

Närmast väntar den andra etappen av Brf Qvillestaden i Brämaregården med ytterligare 40 lägenheter. Där planeras ett stort antal ettor på 42 kvm som då vänder sig till yngre köpare eller mindre hushåll. Sammanlagt kommer Brf Qvillestaden att innehålla 92 lägenheter på 1 - 4 rok.

– För bostadsutvecklare har det inte varit en självklarhet att satsa på just Hisingen. Vi startade 2006 med S:t Jörgen Trädgård och började inse potentialen. Vårt engagemang i Porslinfabriken resulterade i över 500 producerade och sålda lägenheter och är idag ett av de mest lyckade bostadsprojekten i Göteborg, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling, i ett pressmeddelande.

Framgångarna med Porslinsfabriken gjorde Peab Bostad följde upp med projektet Kajen 1 på Västra Eriksberg, bolagets hittills mest exklusiva bostadsprojekt i Göteborg.

Sammanlagt har Peab Bostad genomfört fyra större bostadsprojekt i Eriksberg. Efter etableringen av Kajen 1 är Västra Eriksberg mer eller mindre färdigbyggt.

– Vi kommer att fortsätta bygga fler bostäder både på Eriksberg och Lindholmen. Vårt närmaste aktuella bostadsprojekt blir Lindholmsvarvet, en ny etapp i Lidholmshamnen, och därefter bostadsrätter i Skra Bro/Björlanda på västra Hisingen. I Skra Bro planerar vi för flera lägenheter i småskaliga flerbostadshus som i första hand vänder sig till den mindre familjen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109