23948sdkhjf

LKAB-kontrakt möjlig guldgruva för Älvsbyhus

Sälj- och marknadschefen: "En potentiellt gigantisk affär för oss utvalda leverantörer".
I veckan flyttades de första kulturhusen i den stora samhällsomvandlingen i Malmfälten.

Det omfattande arbetet med att flytta samhällen i Malmfälten leder till dels flytt av befintliga hus, men också byggande av nya ersättningsbostäder. I Repisvaara ska ett nytt villaområde byggas och markarbeten pågår för fullt och nu har Älvsbyhus fått sin första order inom ett ramavtal med LKAB.

– Ja, nu har den första beställningen kommit in via vårt ramavtal med LKAB. Det stämmer. Det kommer enligt beräkningarna att byggas 360 hus fram till 2032 för att omhänderta behoven. Det är en potentiellt gigantisk affär för oss utvalda leverantörer då det handlar om beställning som uppgår till väl över en halv miljard, cirka 650 miljoner är en hyfsat sann skattning, säger Olov Granström, Älvsbyhus sälj- och marknadschef, i ett pressmeddelande.

Älvsbyhus är ett av företagen som har ett femårigt avtal om att leverera småhus.

– De närmaste tre åren är det i storleksordningen 130 hus som ska byggas, så det är ganska nära förestående. Och självklart är det glädjande för oss att få in den första konkreta ordern.

– Vi har levererat ett 30-tal hus till mellanområdet i Gällivare för några år sedan och det vi hört om den leveransen är positivt så vi är självklart hoppfulla. Vi både tror och hoppas på att vi ska få leverera en stor del av det behov som finns.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079