23948sdkhjf

Derome ett av Sveriges Superföretag

Tog sig in på lista för tredje året i rad.
Derome Byggvaror & Träteknik växer så det knakar. Med snart 23 byggvaruanläggningar är företaget Västsveriges största privata bygghandlare och för bara några veckor sedan togs klivet över till Norge för att bredda den redan ledande takstolstillverkningen Derome har i Sverige.

Med 830 medarbetare i ryggen och en försäljning som närmar sig 2,5 miljarder kan Derome Byggvaror & Träteknik för tredje året i rad titulera sig som ett av Sveriges Superföretag. Det här året som åttonde största företag.

Högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital

Utnämningen kommer från tidningen Veckans Affärer som tillsammans med informationsföretaget Bisnode listar Sveriges Superföretag 2016.

För att komma med på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. I snitt är det någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven och i år är det endast 580 företag med på listan varav 2-3 stycken i samma bransch.

- 2015 var i början på den byggboom som vi upplever nu. Vi tajmade ett antal förvärv väl året innan och har ytterligare förfinat vår affärsmodell under år 2015, säger Carl-Tore Bengtsson, vd för Derome Byggvaror & Träteknik i ett pressmeddelande.

Bygger om anläggningar och växer mot Norge

I år har Derome Byggvaror fokuserat på att bygga om och förbättrat befintliga bygghandelsanläggningar som bland annat anläggningarna i Tanum och Henån. I Tanum har också företagets femte takstolsfabrik byggts.

Derome satsar även på den norska marknaden med takstolstillverkning både i Sverige och Norge. För mindre än en månad sedan förvärvades en mindre fabrik, strax norr om Gardermoen och i dagarna tillträddes Eidsvoll Takstolsfabrikk AS.

- Vi ser Osloområdet som hög intressant och har redan anställt fler byggingenjörer som blir knutna till denna fabrik, säger Carl-Tore Bengtsson.

Derome Byggvaror och Träteknik kommer också att dra igång kontor på andra orter.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081