23948sdkhjf

De vill sammanföra Malmö – med 22 våningar högt torn i Rosengård

Storsatsning på bostäder och affärslokaler. VD:n: "Ska bli Malmös nästa stora stadsutvecklingsprojekt".
MKB Fastighets AB tillsammans med fastighetsbolagen Balder, Heimstaden och Victoria Park bildar ett gemensamt bolag för att starta projektet Culture Casbah i Rosengård, Malmö.

Det avslöjar företagen i ett gemensamt pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

Culture Casbah beskrivs av företagen som ett unikt stadsutvecklingsprojekt. Projektet möjliggörs genom att det nya gemensamma bolaget dels förvärvar 1 650 befintliga lägenheter i närområdet, dels står för byggandet av 200 nya lägenheter och 30 lokaler för affärsverksamhet, samt ett nytt landmärke i form av ett 22-våningar högt torn.

– En positiv utveckling av Rosengård kommer att öka attraktiviteten för Malmö som helhet. Ökad sammankoppling mellan stadens olika delar kommer att bidra till att göra Malmö än mer levande och intressant som bostadsort, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden AB.

Slutlig överenskommelse mellan parterna är planerad att vara klar under oktober månad.

– Vår ambition är att Culture Casbah ska bli Malmös nästa stora stadsutvecklingsprojekt. Culture Casbah kan göra Rosengård till en del av centrala Malmö på ett sätt som inte har gjorts tidigare, säger Terje Johansson, vd hos MKB Fastighets AB.

Projektet genomförs under förutsättning av Malmö kommunfullmäktiges godkännande. Att persontrafik kan upprättas på Malmöringen med en station vid Rosengård och att planerade byggrätter erhålls är också väsentliga delar för projektets förverkligande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078