23948sdkhjf

Här är arvtagaren till Svampen i Örebro

Tävlingen för utformningen av stadens nya vattenreservoar är avgjord.
Den internationella arkitekttävlingen för Örebros nya vattenreservoar gav hela 60 förslag från sju länder. Nu är tävlingen avgjord och vinnare, och Svampens arvtagare, är ”Lyra” – skulptur i skogsmark av Lars Anfinset, Ett Ark Arkitektur.

– Den nya vattenreservoaren, som behövs för att förse vårt växande Örebro med vatten på ett tryggt och säkert sätt, kommer genom det vinnande förslaget att bli ett nytt spännande landmärke i Örebro, säger Charlotte Edberger Jangdin, ordförande i Tekniska nämnden, Örebro kommun, i ett pressmeddelande.

Örebros vattentorn ”Svampen”, gestaltat av Sune Lindström, togs i bruk 1958. Sedan dess har Örebros befolkning vuxit snabbt och Svampens kapacitet räcker inte längre till. Örebro står för landets största befolkningsökning utanför de tre storstadsregionerna och i dag bor här drygt 143 000 människor.

För att säkra stadens vattenförsörjning bygger därför Örebro kommun en ny vattenreservoar i Adolfsberg, på en höjd i korsningen Glomman/Södra vägen i Örebro. Bygget är planerat att starta under 2017 och den nya vattenreservoaren beräknas tas i bruk våren 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109