23948sdkhjf

Uppdraget: Bygga glassfabrik åt VM-94-hjälten

Byggbolaget hjälper Håkan Milds glassföretag Lejonet & Björnen att växa.
Lejonet & Björnen, som ägs av den före detta landslagsspelaren i fotboll Håkan Mild och hans fru Katarina Mild, är en välkänd glasstillverkare i Göteborg.

En ökad efterfrågan av deras produkter och behovet av en effektivare produktionsprocess har lett fram till beslutet att uppföra en helt ny glassfabrik i Högsbo, Göteborg. Fabriken kommer att ägas av Kungsleden och byggas av Serneke.

Projektet är en totalentreprenad och omfattar nybyggnation av kontor, lager och produktionslokal. Ordervärdet är cirka 32 miljoner kronor för Serneke.

– Det är roligt att få förtroendet att bygga denna anläggning. Entreprenaden kommer att bedrivas i nära samarbete med slutkunden Lejonet & Björnen och målsättningen är att skapa en produktionsanläggning som klarar deras framtida tillväxtmål, säger Niklas Olsén, arbetschef på Serneke, i ett pressmeddelande.

Projektet startar i oktober och beräknas vara klart hösten 2017.

– Efterfrågan på vår kvalitetsglass blir allt större. För att kunna effektivisera och öka produktionen behöver vi en ny fabrik. Det var självklart för oss att den skulle ligga i Göteborg och vi är mycket glada över att Serneke kommer bygga vår nya fabrik i Högsbo. När vi byggde om vårt glasscafé 2011 var det Serneke som gjorde det, säger Katarina Mild, vd på Lejonet & Björnen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078